Použijte pistácie do slaného cheesecake!

27.02.2010 | Gastronomie

Milujete oříšky a hlavně ty pistáciové? Připravte si opravdovou oříškovou lahůdku, a to slaný pistáciový cheesecake!

Suroviny:
150 g vyloupaných pistáciových ořechů
200 g slaných krekrů 
100 g másla
1 kelímek pomazánkového másla
2 tučné tvarohy
2 vejce 
300 g strouhaného sýra
špetka soli 

Postup:
Slané krekry rozmačkáme, spojíme s máslem a vtěsnáme do dortové formy. V misce smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, vejce, strouhaný sýr a sůl. Vzniklý krém naneseme na vrstvu krekrů s máslem. Asi 1/5 krému dáme stranou. Dezert pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut. Po 15 minutách vyjmeme z trouby, potřeme zbylým krémem, do kterého přidáme vyloupané pistácie. Pečeme dalších 5-10 minut. Po zchladnutí podáváme.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na dorty

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.